La Mercedes Sánchez i en Joan Simó, alumnes de Segon de baxillerat de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró van decidir fer el Treball de Recerca per ajudar als refugiats.

Així va néixer “Netegem la Guerra”, campaña solidària per ajudar a refugiats sirians, al nord de Grècia.

Aviat, el resò fou tan gran que va néixer l’Associació Humanity Wings.
cbdd94_1c9775bfc0a94aa59b4a25b170bc1cfe-mv2_d_3264_2448_s_4_2

(AL CAMP DE FRAKAPOUR AL JUNY DE 2016)

Mai haguéssim pensat que això acabaria així.

S’acostava el final de curs, i davant la necessitat de triar un tema per al Treball de Recerca, vam decidir orientar el nostre projecte cap a alguna cosa que servis per ajudar als refugiats sirians.

La idea inicial era fer una cosa bastant menys ambiciosa, volíem fer una campanya de venda de pastissos a l’escola per poder enviar diners a alguna ONG. Però la cosa va canviar quan, per una sèrie de casualitats, vam tenir l’oportunitat de viatjar a un camp de refugiats a Grècia (Frakapour). Allí vam adonar-nos que quedava molta feina per fer. Aquelles persones ens necessitaven i nosaltres no podíem mirar cap a una altra banda.

Així doncs, neix “Netegem la Guerra” una campanya solidària que durant els últims mesos s’ha encarregat de recollir diners i tot tipus de peces de roba per fer la vida més fàcil als habitants del camp de Frakapour durant el llarg i fred hivern.

El desenvolupament d’aquest projecte no es podria haver fet sense l’ajuda de l’Escola Pia Mataró, que ens ha donat totes les comoditats per aconseguir fer possible la nostra idea.

Va ser una experiència diferent de totes les altres que havíem viscut fins al moment, i som conscients que una part dels nostres cors es va quedar amb aquells refugiats, amb aquelles persones que ho havien abandonat tot per fugir de la guerra que devasta el seu país. És per això que, a aquest viatge, el va seguir un altre fet al setembre.

A l’octubre, la Mercedes va tornar a Frakapour. La situació és encara pitjor que en les nostres visites anteriors. El fred ha arribat per quedar-se. Les condicions de vida són més precàries que mai i el pitjor encara està per arribar.

Durant les vacances de Nadal farem dos viatges més amb molts companys que s’han animat a col·laborar.

Sabem que no canviarem el món, però volem intentar-ho…

Mercedes Sánchez i Joan Simó

És l’hora d’obrir els ulls i ajudar en el que estigui al nostre abast.

“Netegem la guerra” va ser una campanya solidària amb dos objectius clars:

  • Col·laborar amb ajuda humanitària als camps de refugiats de Grècia (Frakapour, Iliades i Karamanlis).
  • Intentar fer una  crida desesperada demanant als ciutadans catalans cooperació i solidaritat.

Obrim els ulls, obrim fronteres!